Previous Next

Great donation, July 10th

Weer een hartverwarmende actie met een geweldig resultaat!
Hieronder het verslag van Greetje de Hullu-Dekker die samen met haar familie en vrienden maar liefst €1.100,- inzamelde voor ons. Greetje, namens iedereen een heel groot dankjewel!!
Het zit erop. De mini actie die we afgelopen periode hielden voor Sjaki-Tari-Us.
Tot begin dit jaar had ik nog nooit van deze stichting gehoord. Het was de vriendin van onze zoon, Monique Fopma, die er over vertelde. Ik was meteen geïnteresseerd. Zelf was Monique al een aantal jaren geld aan het inzamelen voor dit doel.
Zelf ben ik graag actief bezig voor de zwakken in de samenleving. Het is zo eenvoudig om geld te doneren en daarmee je gevoel te sussen. Nee, liever steek ik zelf de handen uit de mouwen. Door omstandigheden kon afgelopen winter een geplande actie niet doorgaan wat ik heel jammer vond. Toen kwam Sjaki- Tari-Us op mijn pad. Ik was meteen verkocht.
Ik werk al jaren op Ardoer Camping International in Nieuwvliet en ben erg goed bevriend met de eigenaresse Marleen Vermeulen. Zij stond meteen achter mijn idee om geld in te zamelen voor Sjaki-Tari-Us. Marleen heeft in het verleden al eerder ruimtes van de camping beschikbaar gesteld om geld in te zamelen voor goede doelen. Zo kreeg ik ook deze keer de vrije hand om dingen te organiseren.
Vanaf maart tot juli 2017 verzamelde ik bij familie en vrienden nette, gebruikte en nieuwe kleding in. Verder allerlei prullaria, boeken, speelgoed enz. Dit werd te koop aangeboden in het bakkerijtje dat ieder weekend open was. De gasten vonden het prachtig. Temeer omdat alles voor kleine bedragen werd verkocht. Ondertussen brachten ook campinggasten steeds dingen mee om te verkopen. In plaats van dat de berg spullen kleiner werd groeide hij.
Daarom werd besloten om een kleine rommelmarkt op de camping te organiseren.
Mijn collegaatjes reageerden allemaal allerliefst. Joke vertaalde de flyer van Sjaki-Tari-Us in het Duits, we hebben veel Duitse gasten, Anny schonk een nieuwe stretcher voor de verkoop en stelde de bergruimte van haar huis beschikbaar voor opslagruimte, Nelleke hapte een middag stof en spinnenwebben om een zolder op de camping leeg te halen met allerhande dingen. Deze mochten we van Marleen ook verkopen voor het goede doel. José was tijdens de rommelmarkt barjuffrouw en bracht de drank goed van de kan in de man. Er zijn heel wat rondjes gegeven ten bate van Sjaki Tari Us.
Ferini Antiek & curiosa en tevens theaterman, kwam de onverkochte spullen ophalen die hij naar alle waarschijnlijkheid niet verkocht zal krijgen, maar ondanks dat gaf hij toch en aardig bedrag omdat het voor een goed doel was.
We hadden de smaak te pakken en gingen in juni op de rommelmarkt in Breskens staan. Ook nu gingen veel spullen grif van de hand. Omdat het voor een goed doel was en onze spullen zo goedkoop waren gaf men geregeld meer dan het gevraagde bedrag.
Er zijn heel veel mensen die een steentje hebben bijgedragen aan deze spontane actie. Ik denk aan mijn echtgenoot Bram en zoon Nico die te pas en onpas werden ingeschakeld om dozen te sjouwen , Ivonne die een geboren caissière bleek te zijn, Anny, Joke en Monique die goud waard waren op de rommelmarkt in Breskens. Femke die voor veel kleding zorgde. Ann en Lieven die fietstassen vol spullen naar Nieuwvliet brachten.
En ik mag zeker mijn broer Martin en schoonzus Clara niet vergeten die na een familiefeest een behoorlijk gevulde envelop met inhoud bij ons achterlieten.
Ik zal vast niet iedereen genoemd hebben want er waren zoveel personen, jong en oud, die een handje hebben toegestoken. Maar weet dat ik enorm dankbaar ben voor alle hulp.
In juli gaan Nico, Monique en haar zoon Sebastiaan naar Bali. Ze zullen aanwezig zijn bij de opening van een nieuw schooltje. Vol verwachting kijk ik uit naar de foto’s waarop te zien zal zijn wat er voor het ingezamelde bedrag is gekocht. Deze beelden ga ik zeker met jullie delen.
Nieuwvliet,
1 juli 2017
Greetje de Hullu-Dekker

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone

Have your say